Egenmakt.

Em-Powerment. Makten att ha kontroll över sina egna omständigheter, sina situationer och mål. Att ha styrka och självständighet nog för att påverka resultaten i ens liv. Kanske inte så självklart… men för mig är det det. Det har det varit länge och inte det minsta komplicerat.

Någon gång ska jag släktforska, tänk alla karaktärer jag kommer känna igen. Min morfars farmors mormor, eller om det var hans farmors, mors farmor… Hon stod för nära slåttermaskinen och blev av med båda armarna, men inte hindrade det henne att uppfostra åtta stycken ungar… så vad är väl min ”lilla” högerhand jämt emot det?

Tank vad mycket fokus som, både i tuffa och lätta tider läggs på de yttre omständigheter. Det fenomenet kommer jag aldrig att begripa mig på. Fast visst, det är ju alltid enklast att skylla på externa faktorer, fast… det är ju sällan produktivt och leder ofta bara till passivitet.

2020 vilket år. Tänkt många gånger på det min son sa till mig i början av året ”Tänk mamma vilken styrka du kommer gå ut med när allt det här är över”. 

Vissa karaktärer hittar man inte på Hötorget.