Eskulaper sinsemellan…

Under veckan som gått upplevde jag verkligheten och gjorde ett besök på en vårdcentral, där läkaren nog kom till klar insikt över hur frekventa mina läkarbesök varit när jag, efter att ha tagit i hand och tackat för mig frågade: ”Men? Vart är mitt recept?”
Farväl för Gula lappar, sånt sker nu visst elektroniskt…Jaha, sa jag
Projekt: ”Att få receptet utskrivet” var verkligen lite av en Aaaha-upplevelse. Läkaren ställde mig frågan, som då var EXTREMT långt ifrån orsaken till mitt besök: Är du gravid? Svar Nej och diskussion uppstod sedan om resonemang över att en del män kanske borde gå och göra en hälsoundersökning… och för de som då undrar, Nej. Jesus är inte på väg! För att sen göra ett långt scenario kort, kunde ju läkaren inte skriva ut receptet om det inte fanns på papper att jag inte var gravid, där dom själva då inte utförde gravtest och samarbetet med mottagningen på våningen över var inte direkt, som det uttrycktes ”God”.
Klockan började då närma sig kafferast och, citat från läkaren:
”Du kan ju gå ner till Apoteket nedanför och köpa ett gravtest och sen komma tillbaka hit så fort som möjligt, så dricker jag upp mitt kaffe”…
Oddset för att ett skrik hade hörts över hela Östermalm i torsdag runt klockan 10 var verkligen Minimal, men om så hade varit fallet – hade det definitivt kommit från Mig.
Gick sen tillbaka till läkaren med kvittot, provsticka och fick mitt elektroniska recept utskrivet.

”Vi kanske borde ta in sånna där provstickor”, sa läkaren.
”Jo, ni kanske borde göra det”, sa jag och gick.

Följdfråga, undra vart jag ska skicka fakturan ?!
Nästa gång jag uppsöker en läkare kanske det är lika bäst att ta med sig en ”Första-hjälpen-väska” med lite av varje…

Vårdcentral

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: