Mitt premiärbryt mot Mig själv…

Projekt ”Stambyte” tog fart och form och eskalerade denna kväll rätt markant från att skura golv från byggdamm tre gånger per dag…

En fördel med att bo i ett dockskåp är att det går väldigt snabbt att hitta saker… (bortsett då från fyra skärp, jag onekligen lyckats lägga på något fantastiskt bra ställe)

Kvällens första konstaterande var: Pärmen med alla papper för ombyggnationen av lägenheten låg i säkert förvar i ett av förråden. Papper som måste fram och gärna ges till Projektledaren under morgondagens möte. Upphandlingen, utan dessa papper resulterar annars, när arbetet är utfört i betonggolv med endast en styck toalett. Urblåst kök och badrum, då ombyggnaden anses ”Över standard”…

Konstaterande nummer två för kvällen: Pärmen låg visst i det förråd, vars nyckel till hänglås befinner sig i Australien…

Att skapa problem kan nog vara rätt så enkelt, om man har den inställningen, fast alla problem har ju en lösning – ett motto som sitter i min benmärg i kombination Företagsamhet: Två minuter senare promenerade jag bort mot kvarterets träningsanläggning.

Träningsanläggningar har nämligen hänglås att köpa – Och! Bultsax! Vilken dom då självfallet inte lånar ut, bara så där helt random. Lösningen fick snabbt bli: ”Lånad bultsax med tillhörande personal”.

Sen blev det bråttom! Att promenera fanns inte tid till: Ringde sonen 200 meter bort: Förklarade snabbt med frågan om han kunde göra sin mamma en jätte tjänst och hämta mig och bultsaxen med personal… Men Nejdå. En firmabil använder man minsann inte för privatkörning – även om så ens mamma riskerar att stoppa ett helt Stammbyteprojekt och sträckan är, tur & retur 600 meter… Son Citat, (som citerade mig själv flertalet gånger till honom): ”Det är enormt viktigt att man är principfast innan man får fast anställning”… Där fick jag, ”igen”…

Det fick bli: Taxi.

Kvinnan i växeln till Taxi Stockholm kunde sen inte låta bli att påpeka den korta körningen, med tillhörande följdfråga: Stämmer verkligen det? Varpå mitt svar blev: ”Jo, jag blev så trött efter passet, så jag tar taxi hem. Det är så vi tränar här på Östermalm. Hur snabbt kan den vara här ??”
…Jag måste verkligen ha låtit enastående trovärdig!

Några minuter senare sitter vi i taxin, med den suraste taxichauffören jag någonsin träffat… (kan ha med sträckan han insåg skulle bli hans körning) och han började genast spy galla med en enorm negativ över personer som med sina telefoner slögår över övergångsställen… ”Men förstå”, sa jag, ”dom kanske precis skriver en Facebook status som kommer få 250 gilla – Minst, det är stort”… och personalen med bultsaxen i baksätet trodde förmodligen att jag inte var klok i huvudet… och taxichauffören, han hade minsann också Facebook.
Förklarade scenariot för taxichauffören, att han skulle stå kvar och vänta medans vi sprang ner i källarförrådet och gjorde mitt premiärbryt mot Mig själv och sen sprang upp igen, för att sen köra oss tillbaka… Ett scenario som inte ens hamnade på hans ”Topp 100”

Hela scenariot, fram & tillbaka var över inom loppet av 10 minuter och sen var Bultsaxen med sin personal tillbaka på arbetsplatsen – Mitt premiärbryt mot Mig själv gick som smort! Jag borde nog fundera på att byta bransch och göra karriär!

image

Näe. Nu tar jag nog och skurar lite golv.

Fridens!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: