Att kliva ut själv en söndagsmorgon på Södermalm, innan klockan blivit 08 med en pantpåse – ja, det kräver sitt mod… 70 meter från våran port blir jag först attackerad av en liten man på andra sidan korsningen, där vi vanligtvis brukar lämna vår pant till de som troligtvis behöver den bättre. Mannen skriker hysteriskt något jag inte förstår och går med aggressiva steg, fortfarande skrikande mot mig. Inte det minsta trevligt, rätt obehagligt och jag blev rejält skitnödig. Han skulle minsann INTE få min pantpåse! Tog en omväg ut på Götgatan. Väl ute på Götgatan, då möter jag fyra stora kjolar i bredd. Dom skrek visserligen inte lika hysteriskt, men var för den sakens skull inte mycket trevligare.

Om jag fick med mig pantpåse till ICA? Det fick jag.

Snabbt in på ICA och i maximalt behov av en toalett, ja då var ju det jag skulle ha slut…

Jag och mitt samvete betalade sen godispåsen till kvinnan framför mig i kön som bara hade någon krona och inte hade tillräckligt med pengar, jag sa Glad påsk och gick sen det snabbaste jag kunde hemåt.

Jag tänker minsann aldrig mer gå ut själv med en pantpåse. Så får det bli.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s