Tre arbetsdagar kvar innan semester.

Alla människor har en historia att berätta, så även Jag. Jag är så enormt tacksam för den hjälp jag har fått och vågat ta emot! och för den hjälp jag har fått ge. Alla de otaliga gånger som jag, genom åren varit en inspiration för andra. Jag brinner för att inspirera, alla kategorier!

Jag har varit ensamstående två barnsmamma med en inkomst på 18 000 kr, hur fixar man det? Jag gjorde det. Det kallas extra jobb och innebar att man varannan vecka jobbade jämt. 2011 fick jag nog och sa upp mig från en arbetsplats som var långtifrån hälsosam och som efter många års anställning genererade i sjukskrivning. Jag öppnade inte posten på ett år och isolerade mig. Jag betalade 210 000 i räntor och fick avslag på skuldsanering för att jag sen tjänade för mycket… Hur fixar man det? Jag gjorde det. Nu, åtta år senare väntar jag fortfarande på två domar från Kammarrätten, för enligt svensk lag kommer jag få rätt. Det tar bara lite tid…

Som alla vet handlar juridik inte om vem som hade rätt, utan vem som fick rätt… Utomstående huvudvittne i tung rättegång, där enormt mycket gav oss en enorm kunskap över hur sönderknullat svensk rättsystem verkligen är. Värdet av att vittne är för mig lika med Noll. Ett vittnes rättigheter, står inte alla gånger helt fast. Hur fixar man det? Man gör det bara! Man kämpar och ställer in ett enormt fokus, i en märklig kombination av kunskap och ödmjukhet.

Vi fick, 2014 ett mail från min fars fru. Lägenheten var såld i Stockholm och vi hade tre veckor på oss att flytta. Hur fixar man det? Man gör det.

Jag har levt och varit sambo med en alkoholist. Den person jag trodde jag skulle bli gammal med. Hur fixar man det? Det gör man inte. Det är övermäktigt. Är så enormt trött på att höra hur stark jag är. Jag hade inget val. Vad gällande styrka, ja den har jag i mina gener. Den enda makt jag verkligen har, är makten att bestämma hur jag vill leva mitt liv. Var jag vill lägga min energi.

Jag är enormt tacksam över min värdegrund, den enormt starka kärna som min uppväxt gett mig. Min familj och släkt har ett värde som aldrig går att köpas. Tillhörighet. Mina grundpelare inom mig Sårbarhet, ödmjukhet, mod, tacksamhet, tålamod och handling värderar jag högt, för att livet suger regelbundet – det gör det. Det ska onekligen väldigt mycket till för att mitt val att tänka positivt och se lösningar skall rubbas. Jävligt mycket. Där jag idag, är förbannat stolt över mig själv.

Är väl medveten över att jag gånger befunnit mig i en press åt rätt många håll. Att jag inte alla dagar varit mitt vanliga ”Jag” – men hur kan en människa lyckas med det? Det gör man inte.

Nu i september är jag helt fri från allt – ALLT! Jag har de senaste åtta åren inte en enda sjukfrånvaro, blivit årets säljare och budgetar krossas. Med all respekt och med den moral jag har, så har det ibland varit väldigt provocerande när kollegor varit hemma för att de är lite snuviga. Men snyt dig då? tänker jag. Alla har en berättelse, så även Jag. Jag kämpar för det jag älskar tills mitt hjärta nästa spricker men det finns också gränser. Gränser som alla har, så även Jag.

Alla familjer har sina hemligheter. Det här är en del av min. Den har gjort mig allergisk mot offerkoftor och ytlighet, det har gett mig förmågan att vinka situationer positivt. Jag är väldigt tacksam över de människor som genom åren lärt mig hur jag aldrig någonsin kommer att vara, göra eller uppföra mig. Rik är jag!

Så, den enorma tacksamhet för den hjälp jag har fått och vågat ta emot! och för den hjälp jag har fått ge – den kanske inte alla begriper sig på. Jag gör det ❤️

Ni vet vilka ni är🙏🏻

Ni övriga, om jag med dessa ord framkallade ett visst illamående. Synd för er, ni har nog också en historia. En fasad. Jobba med den säger jag.

One the ones!

Visst finns det tillfällen när jag har varit så förbannat förbannad, där man nog inte hade velat träffat mig i en återvändsgränd mitt på ljusa dagen. En person, som ligger mig enormt varmt om hjärtat sa till mig, ”Emma, inget varar för evigt”, så sant. Samtidigt som det definitivt finns en anledning till varför Korpen lag inte spelar i allsvenskan.

Massa kärlek till mina barn❤️❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s