My soul is on fire, det kan ju SL vara mycket tacksamma över.

Efter 16 dygn med banarbete är det tänkt att pendeltågen, nu på måndag ska vara igång igen. Spännande! Jag har en fråga till SL: Dessa ersättningsbussar dom skrev skulle finnas, vilka menade dom då? eller kanske snarare: VAR fanns dessa ersättningsbussar? Det svaret ser jag med spänning fram emot. ”Ordinarie buss i linjetrafiken” känns mer korrekt.

Stäcka Sollentuna-Kallhäll, vanligtvis tar den resan 37 minuter. Simsalabim, under detta fantastiska banarbete: Restid över 90 minuter, där jag fick stå och hänga 35 minuter i Helenelund och invänta en buss som skulle ta mig till Jakobsberg och efter det pendeln. Är det det SL kallar för ersättningsbuss?

Stäcka Stockholm Södra-Kallhäll tog i måndags tre timmar och innebar visserligen nytt Personbästa (✌🏼) Frågade en av de många personer som MTR klätt med fin väst med texten: ”Informationsvärd”… ”Ursäkta, hållplatsen för buss 76, var ligger den?” Jag fick inget svar, han visste inte. Han hade inte den blekaste aning. Fick höra att dessa västklädda människor kallades för ”Vandrande stolpar”, …inga följdfrågor på det.

Idag tog samma sträcka bara två timmar, (vanligtvis tar den 30 minuter)… Stockholm Södra-Rotebro… Ingen buss förens om en timme. Pendeln tillbaka till Sollentuna. Buss från Sollentuna till Akalla. Ny buss-jävel från Akalla till Kallhäll… Är det det SL kallar för ersättningsbuss?

Satte mig en dag på bussen från Jakobsberg till Spånga. Då parkerade busschauffören bussen i Hjulsta och släckte ner. Tursamt var det en till resenär med på bussen, där jag ursäktande frågade chauffören om han inte även skulle köra till Spånga. Chauffören tog sig för huvudet, oj’ade sig och sa ”Det hade jag glömt”… Är det det SL kallar för ersättningsbuss?

Uber? Självklart. T&R runt 500 kr per dag, gånger 16… Det är kanske det SL kallar för ersättningsbuss? För mig heter det: ”Jag lägger hellre 8 000 kr på annat”.

Är det nu jag skulle skriva ”Det är ju tur att jag har semester?” Jag tror jag passar på det. Det är väl under sommaren och semestern människor verkligen vill röra på sig och inte sitta hemma? Men, jag kan ju ha jätte fel.

Men tack SL, nu har jag vetskap om både Akalla, Hjulsta, Vällingby, Hallonbergen. Jag kallar det för ”Besök i verkligheten”, rätt klar kontrast från ”Ersättningsbuss”

På måndag är det jag som kommer skriva ett välformulerat mail, sen – sen kommer väl Signalfel.

Vid ett tillfälle under fjolåret ansökte jag om Förseningsersättning. Den gången tog det fyra timmar att ta sig från Sollentuna till Stockholm Södra. Min förseningsersättning blev beviljad, även med frankerat kuvert: 19 kronor fick jag insatt på mitt konto. Jag funderar än idag över vad jag ska göra med dessa 19 kronor.

Jag❤️SL

Godnatt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s