Fyra veckor sen jag sist yogade. Fyra veckor sen jag hälsade på mina barnbarn och inspekterade husköpet. Fyra veckor sen jag färgade håret. Fyra veckor sen jag lyfte upp denna lilla glas vas, som gick sönder i mina händer och jag skar mig rejält i höger handled.

Tre böjsenor, nerv och en artär skars av. Liggandes på köksgolvet med tryckförband ringdes 112. Ambulans beställdes, men det fanns ju ingen ledig. Tre samtal senare till 112 blev det en Uber till Danderyds Akutmottagning.

Fyra veckor. Veckor som känns lite som en evighet.

Disciplin väger gram, där jag tappat räkningen hur många gånger jag ledsnat. Gör min rehabträning varannan timme men har svårt att se att jag gör framsteg. Senast jag träffade min kurator, pratade hon om det trauma jag upplevt. Trauma är nytt för mig, där min hjärna fortfarande jobbar på att förstå olyckan. Min uppgift är nu att lära om min hjärna att få min höger hand att fungera. Två månader sjukskrivning, troligtvis två av de viktigaste månaderna i mitt liv. Visst har nervositeten krupit utanför min hud i tankar om att handen inte kommer bli bra, orsaken till det är nog den ständiga smärtan. Mardrömmarna är många, två gånger har jag känt dödsångest och trott att OM jag somnar, kommer jag aldrig mer att vakna. Trauma, är ordet. Att skriva är bra bearbetning.

Those in my zone 🙏🏻

Mina barnbarn, bättre rehabsällskap finns inte ❤️ Henrik, min sambo. Han var fantastisk redan innan olyckan. Mina barn. Min mamma. Mina vänner, mina kollegor. Det är svårt att sätta ord på min uppskattning, som att försöka rita en skinkmacka när man är vrålhungrig. Ibland är det klart jobbigt att tukta faktum att smärta slukar energi, min irritation över att inte vara mitt ”Vanliga Jag”.

Vad än jag kommer råka ut för framöver, kommer det kunna liknas med en fis. Jag har lärt mig väldigt mycket dessa veckor, t ex kan jag nu skala ägg med enbart vänster hand👍🏼

It’s FRIDAY bitches, stay classy👊🏼

How do The Queen of rehab stay Today? A little like this

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s