Med ett ”klart måste på det” började allting med att vi för fyra månaders sen började prata om att göra ett besök på Cevicherian i Hökarängen. Fyra månader senare, när vi väl kommer dit – ja, då har dom ju stängt måndag till onsdag. Typiskt.

På tok alldeles för vrålhungriga för att kliva in i en mataffär och handla mat för att sen laga hemma, så ändrades planen ”Fiskrätt från Peru” och blev istället ”Tapas test på Södermalm”.

I tisdags gjorde vi ett besök på El Clasico!

Filters de pollo / Kycklingfilé med timjan och grönsaker. Pimientos de Padron / Små paprikor i flingsalt. Chorizo riojano / Stark spansk korv. Gambas al ajillo Tigerräkor i vitlök. Datiles de Torino frito / Ostfyllda dadlar inlindade i bacon. Mejillones al ajillo / Musslor i vitlök och Jamón Serrano von Queso de Cabra / Spansk skinka med getostfyllning.

Igår, torsdag ramlade vi in på Ramblas!

Boquerones / Inlagda ansjovisfiléer i olivolja. Chorizo Iberico / Färsk chorizo med savoykål och senapsmos. Remolachas con queso de cabra / Smörslungade rödbetor i sherry vin med chevreost, honung och pumpafrön. Alcachofas confitadas / Färska marinerade kronärtskockor i ugn med citronvinägrett. Berenjenas / Aubergine, tomat terrine med parmesanost och Pollo en filo / Kyckling i filodeg med spenat och fårost.

Idag gjorde vi ett besökte på Caliente!

Calamares a la Romana / Friterade bläskfiskringar med aioli. Plato Embutidos / Charktallrik med ibericoprodukter. Pincho de Solomillo / Grillade oxfiléspett med chiliaioli. Plato de queso con membrillo / Spansk osttallrik med kvittenmarmelad och Albondigas con tomate / Hemmagjorda spanska köttbullar i tomatsalsa.

Så, vad tyckte vi då?

Någon genuin ”söderkänsla” kände vi väl inte riktigt infann sig på Caliente, däremot infann vi oss snabbt i att bordet var lite väl litet för sex stycken rätter.

Maten i det stora hela smakade bäst på El Clasico. El Clasico tar även hem första priset både gällande gemytlig mysfaktor och service.

Fast, visst finns det ett ess i rockärmen. Det kortet heter Olé Olé, men det ligger ju i Vasastan och dit går vi i nästa vecka.

…Avslutar där allting startade: Cevicherian i Hökarängen. Dit måste vi verkligen hinna ta oss innan oktober månad är passé, sen lämnar Hökarängens kaxigaste man kvarteret och flyttar hit (!) till Södermalm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s