I torsdags gick jag med en väninna och tränade på lunchen. Efteråt bad vi att få ut varsitt underlag att lämna in för friskvårdsbidrag. ”Men”, säger jag. ”Varför betalar jag hundra kronor mer än dig varje månad”?… Vänder tillbaka till receptionisten, men fick dessvärre ingen bättre förklaring annat än ”Det här var ju mycket märkligt”. Har själv arbetat 20 år inom friskvårdsbranschen och är väl medveten över det tänk som jag verkligen önskar inte existerade… ”Den bästa kunden kan ju ibland vara den som inte sliter på anläggningen, den som inte tränar alls”…

Vi har exakt samma typ av medlemskap, vi tecknade det nästan samtidigt, Stockholm City. Fast mitt medlemskap heter visst ”City Club Stockholm”, där jag onekligen betalar 1200 kronor mer per år för ordet ”Club” – och det utan några som helst förmåner. För inte innebar det att jag kunde boka fler klasser, eller att jag kan boka längre än en vecka framåt.

Jag betalar alltså 100 kronor extra varje månad för detta lilla ord på fyra bokstäver: ”Club”. Klev ut och kände mig inte direkt vidare värst privilegierad.

Undra hur många fler än jag som har detta medlemskap och betalar just för INGENTING ALLS?

På måndag är det jag som ringer huvudkontoret. Det ska bli spännande.

Till er som tränar, kolla gärna upp era medlemskap – för som sagt, vi kanske är fler som är med i denna ”Club”. Själv kommer jag från och med måndag gå ur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s