Tillbaka i Sverige. Fortsättning på Mallorca och miljöombytet får bli en referens till Ann Söderlund och Sanna Lundells skildring i Djävulsdansen, där mina steg dessvärre tog tvärstopp i Can Picafort.

Oftast är det ju inte alls kompatibelt att leva med en alkoholist. Stundtals helt övermäktig. Insikten, den har jag haft sen väldigt många år tillbaka, men den kom till en sådan nivå att jag helt enkelt fick nog. Den enda jag har makt över, den enda jag kan hjälpa det är mig själv. Jag måste fatta ett beslut som handlar om hur jag vill att mitt liv ska se ut.

I allt som är negativt, som gör fruktansvärt ont finns det alltid även något gott – det gäller bara att kunna se det, vissa kallar det självbevarelsedrift: Efter Mallorca har jag nu vetskap om att jag klarar galant av att Resa själv.

Jag önskar jag hade styrkan att kunna ge över 1 000 chanser till, men tyvärr. Jag har inte den.

Enormt tacksam över de människor ”In my zone”, dessa dagar. Fick några rader från min dotter, där mitt hjärta just exploderade. Jag kämpar för det jag älskar tills mitt hjärta spricker, men det finns gränser. Gränser som alla har. Även faktiskt Jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s