Fick för mig sent igår kväll att jag skulle färga håret. Multitaskade och drog även av lite ansiktsvård. Tänkte lite komiskt, ”Och folk tycker Gunilla Persson är läskig”…

Sen blev det riktigt läskigt. Vad är väl lite gråa hårstrån mot vad som sen hände?

Sköljde ur hårfärgen i badrummet på övervåningen. Att sen skölja ur inpackningen i badrummet på nedervåningen, visade sig vara riktigt korkat tänkt. I duschen stod nämligen en stor glasvas fylld med vattnen. När jag ska tömma vattnet i vasen så exploderar den och jag skär mig galet ordentligt i höger handled. Riktigt illa.

Liggandes på köksgolvet med tryckförband ringdes det direkt efter en ambulans, 10 minuter senare ringer vi igen och hör om ambulans är påväg. Fick en massa patetiska frågor, samt att ambulans var beställd och skulle åka när den ”blev ledig”… Ringde 112 ytterligare 10 minuter senare, läget var oförändrat, ingen ambulans på väg. Dom ber oss ta bort tryckförbandet för att se om det är någon artär som är skadad och om blod sprutar upp i taket. Något vi förklarade att vi inte alls tänkte göra, även om det skulle göra att ambulansen kanske kom snabbare. Då var jag lika livrädd som irriterad över hur otrevlig personen på 112 var. Min skada handlade ju inte precis om en stukad fot. Det fick bli en Uber. Den stackars chauffören var väl så nervös att han missade avfarter och körde fel, till slut klev jag in på Akutmottagningen på Danderyd iklädd NIKE träningstopp, hårinpackning och mössa. Innerligt tack Uber🙏🏻 ”Har du varit och tränat”? frågade systern. Näe, jag har färgat håret.

Kom in väldigt snabbt. Informerade läkarna att vad som än händer tar ni INTE av mig mössan! Den smärta jag då hade går omöjligt att sätta på en skala och då är min smärttröskel hög. Svaren på de frågor jag fått av 112 stämde ju inte alls och vi fick ta om allt igen. Reflektioner och tankar var under natten många.

04:00. Tolv glesa stygn, fyra timmar senare fick vi lämna akuten och åka hem. Imorgon blir det operation på handkirurgen för att laga de senor som skurits av. Lite chockad över hur illa det hade kunnat gått. Badrummet har nu Henrik städat, helt otroligt hur jag lyckades ta mig ut ifrån badrummet utan att göra mig illa på allt glas som var på golvet.

Skyddsänglar, onekligen vakar några över oss ❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️

Inpackningen, ja den sitter fortfarande kvar. De personer som kommer träffa mig efter det här lär behöva ha solglasögon på sig: Mitt hår lär ju skina starkare än ett norrsken 👍🏼😎 …Undra hur det hade blivit om jag kommit till akuten med hårfärgen i? Undrar hur statistiken är på akuten gällande att skölja ur hårfärg?

Svensk sjukvård? Svenska samhället? Jag borde nog ha varit en katt…

Var rädda om er och se till att ha första hjälpen hemma ❤️❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s