Uber v/s Ambulansen 1 – 0

Tänker tillbaka lite på samtalet till 112 sent i lördagskväll.

Liggandes på köksgolvet med tryckförband ringdes det direkt efter en ambulans.

10 minuter senare ringer vi igen och hör om ambulans är påväg. Fick ännu en gång svara på samma frågor som under första samtalet till 112, samt att ambulans var beställd och skulle åka när den ”blev ledig”… Ringde 112 ytterligare 10 minuter senare, läget var oförändrat. Ingen ambulans på väg. Ingen ambulans var ledig. OM vi kunde så skulle det ju vara bra om vi tog en taxi… Dom ber oss ta bort tryckförbandet för att se om det är någon artär som är skadad och om blod sprutar upp i taket. Något vi förklarade att vi inte alls tänkte göra, även om det skulle innebära att ambulansen kanske kom snabbare. Då var jag lika livrädd som förbannad över hur otrevlig personen på 112 var. Min skada handlade ju inte precis om en stukad fot. 112 tyckte vi talade om varandra, borde inte 112 vara de som verkligen lyssnar även om klockan är 23:30 en lördagskväll?

Det fick bli en Uber. Den stackars chauffören var så nervös att han missade avfarter och körde fel. Klockan 00:02 klev jag till slut in på Akutmottagningen på Danderyd iklädd NIKE träningstopp, hårinpackning och mössa. Innerligt tack Uber.

Har du varit och tränat frågade sjuksystern. ”Näe, jag har färgat håret”.

Uber borde få blåljus!

Vilket härligt samhälle vi lever i, med en fantastisk sjukvård.

Jag borde kanske ha varit… en katt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s