Tänk vad mycket människor man träffar på i olika sammanhang. Bland alla dessa människor finns det några som klart sticker ut. För mig är Susanne av den kalibern. Måndagen den 23 december 2019. En vecka efter operationen på SÖS när dom sydde ihop den nerv, artär och de tre böjsenor som skars av när glasvasen exploderade i mina händer. Måndagen den 23 december träffade jag för första gången mitt Rehab-team, ”Nu ska du bli ego” sa dom. ”Oj”, tänkte jag. Susanne, blev min nervterapuet. Teammöte 1-2 gånger i veckan. Mätningar, uppföljning, övningar, psykologi, kropp i stress och trauma samtal …sen kom Covid-19 och vi gick över till Videomöten. När ny tid skulle bokas vid det senaste videomötet berättade Susanne att hon dessvärre inte kunde närvara. Hon skulle gå i pension 😳 Den såg jag inte komma och i samma sekund blev jag enormt rörd (jag låter den delen förbli privat) En del människor som man träffar på, tar man med sig resten av livet. Jag träffade Susanne under fyra månader, men kommer verkligen ha med henne livet ut. Hon kommer alltid att ha en enorm betydelse för min höger hand. Enormt tacksam är jag.

Tidigare idag hade jag videomöte med SÖS och jag träffade min nya nervterapeut. Mycket spännande! Susanne berättade mycket intressant om hennes forskning om nerver. Min nya nervterapeut tyckte också detta ska bli intressant, hela Handkirurgen pratar nämligen om Mig (!) ”Hon som tränar och håller lite av en föreställning under våra videomöten” 😳 Med hela min arsenal uppradat och alla ritade grader är jag nog värre än värsta Tupperware partyt 😂🙈

Disciplin väger gram! Så är det bara. Man kan säkerligen se det i olika vinklar, men det gör inte jag. Disciplin väger gram. Så är det. Sex tillfällen med rehab och övningar varje dag, nu på lördag firar jag faktiskt av mitt 1000:e pass 👊🏼👊🏼👊🏼 och där emellan… Arbete 25%, lindning av hand för passiv träning, spegelträning, trolldegar, känselövningar, träna, träna, träna, gnugga ärr, yoga… Jag är extremt tacksam över de 20 år jag arbetade inom Friskvård, att träning för mig är en livsform. Pannben, jovisst – men också extremt principfast när jag ställt in mig att nå ett mål. Jag SKA få tillbaka en fungerande högerhand! Men satan, jag erkänner: Vilken satans jävla bajsmacka.

Idag skedde en ny premiär efter mitt möte med mitt team på SÖS (!) Ärtbad👍🏼 3 ggr/dag 20 minuter 😳 Min känsel SKA vara tillbaka Februari 2021👊🏼

Magi! Att rulla omkring min handflata i ärtbad kommer få min hjärna att snabbare koppla med nerven som skars av, stickandet i handen avtar, min känsla av att min höger hand är en protes kommer försvinna och jag får snabbare tillbaka min känsel👊🏼⭐️Magi är ordet! Tänk att få forska i detta! 95% av all känsel sitter i våra händer.

Nu. Nu är jag extremt trött, men blev väldigt glad efter dagens videomöte. Under förra veckan hade jag videomöte med min läkare som sydde ihop mig. Jag kommer skicka blommor till henne varje år den 16 december – vilken hjälte! Hon svarade att blommor behövde jag inte skicka, men hon var verkligen imponerad över vilka framsteg jag gjort sen den 13 februari. Idag fick jag konkreta svar, som gick att SE att jag verkligen, VERKLIGEN kommit långt på mycket kort tid. Idag var det inte bara ord, även om jag är fullt medveten om att varje skada är individuell. Men detta behövde jag verkligen, jag är rätt extremt less. Klockan 22:40 den 14 december var jag verkligen Sveriges korkaste person, men utmaningar är ju också utveckling! Efter idag lägger vi till ÄRTHJÄRNA minst en timme varje dag

Käre värld. Vilket heltidsjobb 😱😱😱 Men, disciplin väger som sagt gram 👊🏼👊🏼👊🏼 Hej på er från hon som dom snackar om på SÖS, en envis, lite manisk jävel😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s