Alla kan göra något… Visst, så har det nog alltid varit. Med allt. Igår hamnade dock ”Ansvar i en pågående pandemi” i en egen kategori. Igår pissade vi på de som media benämnt som Hjältar. Antalet munskydd under gårdagens demonstration var nog betydligt många fler än antalet sjukvårdspersonal som befann sig på Sergels torg. På bilden ser jag inte ett endaste munskydd, fast jag ser ju lite dåligt. En demonstration mitt i en pågående pandemi, i ett Sverige som har högst dödsfall per capita. Jag får inte ihop det. Sattes det paus på pandemin igår mellan 17-23? Mellanmjölkens land, hur står det till? Jag får verkligen inte ihop det. Vad jag minns, sa vår landsfader som han kallas vid presskonferensen tidigare i mars, Citat: ”De som bryter mot folksamlingar över 50 personer riskerar böter och till och med fängelse i högst 6 månader”. Demonstrationer över 50 personer var ej tillåtet. Arrangören hade tydligen fått tillstånd att hålla en demonstration mellan klockan 18 och 20 med 50 deltagare. Riktigt så blev det ju inte. Det blev rörigt.

ALL CRED och solidaritet till Black lives matter 🙏🏻 Instagram 28,7 miljoner Svarta rutor #blackouttuesday, det säger mycket! Dessvärre så säger gårdagen till mig att vi tappade ansvaret, Andra våg? Vi pissade på Vårdpersonalen, vilka riskerar sina liv för att rädda våra liv varje dag.

”I can’t breathe”, kan få en helt annan betydelse och kan bli verklighet av en helt annan orsak än ett polisingripande. Om polisen tjänstemannaansvar borde skärpas, World wide: Absolut.

40 803 smittade i onsdag. Idag, fredag:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s