Det här med ordspråk och citat. Ett fenomen som bombarderas runt om på bloggar och sociala medier. Personligen har det aldrig varit min grej och kommer heller aldrig att bli min grej. Den märkliga kombinationen av image, Likes och tillhörighet är ju å andra sidan inget nytt under solen… men vad vet jag? Vi är ju alla olika. Fontalkrockar sker inte endast på Europavägar, utan även mellan personer, mellan ord och handlingar.

Sen finns det ju ordspråk, och sen finns det Ordspråk. Visst inträffar det att jag stöter på ett och annat ordspråk, eller citat som biter sig fast. Som berör mig. Här kommer ett sådant, klart värt en tanke. Riktigt, riktigt vackert.

Hm. Med tanke på året 2020, skulle jag nog kunna tapetsera om hela Historiska museet med ordspråk, fast då skulle det behöva byta namn till Cirkus – och hur skulle det se ut?? Jag passar det. Reality bites.

En reaktion till “Att stanna upp och vänta in sin själ…

  1. Håller fullständigt med..folk delar dessa grejer utan stt verkligen fundera på vad som menas och när msn frågor en massa saker om det blir dom griniga.
    Ett ordspråk jag personligen fullständigt avskyr är: behandla andra som du själv vill bli behandlad. Sicket trams. Varje gång jag gör det blir folk jätteupprörda…. å dom envisas att behandla mig på sätt som irriterar mig….

    Men ordspråket borde lyda: behandla andra som du tror att dom vil bli behandlade….. då gör msn åtminstone en ansatts till att försöka förstå någon annan….inte bara utgå från att alla är som jag….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s